tag:blogger.com,1999:blog-26811222261518185642024-03-08T22:01:44.793+01:00GabrasiteNejúčinější terapie od úchylek je přiznat se k nim...Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.comBlogger81125tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-24254267020185876552011-06-23T08:29:00.001+02:002011-06-23T08:29:20.282+02:00Oslava letních prázdnin s Celé Česko čte dětemMalí i velcí, normální i abnormální, milovníci i odpůrci čtení...
jste zváni!
Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-75860380029242786302011-03-13T18:38:00.001+01:002011-03-13T18:38:38.144+01:00Tátové v sukniV posledních letech se roztrhl pytel s "maminkovskými weby". Jsem ten typ, kterému biologické hodiny tikají už od patnácti a s dětmi trávím veškerý svůj volný čas. Přesto mám "maminkovských webů" plné kecky. Obzvlášť těch, kde se rozmohly diskuze, v níž je používán "maminkovský jazyk", kterému ne zcela každý může porozumět. "Bejbísek", "těhulka", "manža". Děti se většinou neoslovují jmény, Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-44064489082607025842010-08-05T15:47:00.003+02:002010-08-06T14:16:41.489+02:00Petice proti nezodpovědným majitelům psůMám ráda psy. Ba ne, já přímo miluju psy! Celé mládí jsem měla psy, mí rodinní příslušníci mají psy a až jednou dospěji do věku, kdy budu natolik zodpovědná, abych dokázala vychovat psa, jednoho takového člena rodiny si pořídím.
Psi jsou totiž, narozdíl od většiny jejich majitelů, prima.
To jsem se jednoho dne takhle rozhodla jít ven. Ven z bytu. Je naprosto nepodstatné, jaký byl můj cíl Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-73294035318382463182010-08-02T12:49:00.005+02:002011-03-14T09:59:38.461+01:00Flaneur
Ráda bych všechny své čtenáře informovala o spuštění nové webové stránky www.flaneur.cz.
Stránky jsou stále „ve výstavbě“, je před námi ještě pořádně dlouhá cesta. A právě i z toho důvodu budu ráda, když se na cestu vydáte společně se mnou. Je přeci známo, že cesty lépe ubíhají ve společnosti.
Ačkoliv dřív byl „flâneur“ pojem spíš pro samotáře, myslím, že moderní flâneur by měl Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-47073015618279043212010-06-10T18:26:00.002+02:002010-06-10T18:29:20.761+02:00Než dojde ke svatběJeště, že nejsem chlap.
Nechtělo by se mi čůrat ve stoje, nemohla bych bez posměšků ostatních brečet a především... čekalo by mě žádání o ruku. To musí být děs - vyslovit tu větu a čekat, zda mě holka odmítne či ne. Vymyslet něco originálního, abych podpořil pozitivní odpověď a vědět, že když to neudělám, bude mi to vyčítáno celý život.
Poslední dobou se v mém okolí nějak roztrhl se Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-26922192117064537672010-04-17T12:53:00.002+02:002011-03-14T10:02:36.774+01:00Neumím být Facebook kamarádkouMám profil na Facebooku. Už roky.
Založila jsem si ho ze dvou důvodů, za prvé: kvůli testu tehdy nové služby, které se měla podobat jistá česká stránka, na které jsem spolupracovala; za druhé: protože měl Facebook obrovský potenciál v informovanosti a virálním marketingu.
Facebook mi mnohé dal. Díky němu jsem narazila na spoustu uměleckých skupin (divadelních, hudebních a jiných souborů),Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-7686336252829621302010-04-10T20:35:00.002+02:002011-03-14T10:03:31.930+01:00Petice pro podporu pravidelných farmářských trhůVítání jara odstartovalo nejen prvními slunečními paprsky, pučením stromů a záhonků, ale také projektem pražských farmářských trhů.
Pilotní farmářský trh byl odstartován na Praze 6, na Vítězném náměstí a zúčastnilo se ho přibližně 15000 lidí. Další farmářský trh byl realizován před pár dny v Klánovicích a nezůstal pozadu.
Trhy, na nichž mají návštěvníci možnost vidět a zakoupit čerstvé Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-65038282491186566142010-04-09T23:59:00.002+02:002011-03-14T10:05:38.387+01:00Vše nejlepší, post-ite!Post - it, jedna z nejúžasnějších vychytávek mého života, slaví již třicáté narozeniny...
Všechno nejlepší!
Deset důvodů, proč miluji post-it:
1. Bločky post-it jsou recyklovatelné
2. Jejich velikosti, tvary, barvy i provedení jsou nejen hezké, ale i praktické
3. Post-item lze označit vše, naprosto vše!
4. Není větší radosti, než nalést ráno na pracovní stole vzkaz od Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-880547336914266282010-03-13T22:23:00.001+01:002011-03-14T10:08:29.185+01:00Takový malý "čekšmejd"
Návod k přípravě bezvaječných nudlí jako přílohy:
Český návod:
Nudle vložte do teplé vody, nechte stát 2 minuty, vodu zceďte a nechte okapat. Nudle pak můžete používat jako přílohu ke smažení, jako špagety nebo přílohu k masům, rybám atd.
Slovenský návod:
Rezance vysypte do horké vody a nechajte stať po dobu 3 minút. Potom rezance sceďte. Poďla chuti pridajte sol´, korenie a sojovu omáčku, Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-30032665776484567132010-02-19T15:47:00.002+01:002011-03-14T10:10:11.297+01:00DortohodyVzpomínáte si, jak pejsek a kočička vařili dort? Asi tak to vypadá, když vařím dort já. Nedávno jsem dávala do trouby jednoduchý jablečno - tvarohový koláč, na kterém se "nedá nic zkazit". Proč tedy přítel po deseti minutách volal: "Nesmrdí tady něco" a o pár vteřin později vytahoval z trouby koláč nikoliv jablečný, ale uhelný... ?
Naštěstí je svět o protikladech. Žijí na něm holky a kluci, z Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-7853280803247782042010-02-11T20:11:00.000+01:002010-02-11T20:21:43.578+01:00Kde jste, pane Špačku?!... aneb, jak se maminka roznítilaMám moderní rodiče, kteří surfují po internetu den co den, ba dokonce si se mnou dopisují na ICQ, používají e-mail v mobilu a aby toho nebylo málo, dokonce i blogují.Maminčin blog spočívá především v receptech. V receptech, na kterých jsme se sestrou vyrostly a které zbožňujeme. Znáte to "nejlépe chutná u maminky". A tak, když jednou za čas vtrhnu na prostory Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-39430829944436095242010-01-07T11:53:00.001+01:002010-01-07T11:53:52.933+01:00Tak trochu umíratFrancouzské přísloví říká: "Loučit se - toť trochu umírat". A má recht.Tři roky jsem měla možnost pracovat pro společnost, kterou tvořily stovky úžasných lidí. Ne proto, že snad jsou těmi nejlepšími v oboru, ani nepokládám za tolik důležité to, že jsou emancipovaní, učenliví, přátelští... Ale především, byli sví.Lidé, kteří se nebojí ani v pracovní době projevit přirozeně, sednout do kruhu, Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-39656392371124991732009-12-30T10:27:00.001+01:002009-12-30T11:19:26.886+01:00Kultura se neškrtá!Nenávidím brouky.Opravdu nesnáším rajčata nebo majonézu.Nemám ráda davové šílenství.A vadí mi lidé, kteří tvrdí: "Nemáme na kulturu." A že jich je!Mám pár špatných vlastností. Vlastně ne špatných, přímo příšerných!Jsem vztahovačná, pohodlná, roztržitá a bojím se změn. Ale především mám tendenci opravovat svět a kecat druhým do života. A přitom sama moc dobře vím, že můj vysněný svět je natolik Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-21911803133552477302009-12-04T16:34:00.000+01:002009-12-04T17:04:42.986+01:00PeřináčPlánuji nový blog. Pořádný blog. Doménu 2. řádu (což znamená, že v adrese nebude již žádný blogspot), články předem promyšlené, ať už fakticky či stylisticky a profesionální design. Ať už jsem nebo nejsem jakkoliv inovativní, pokrok inovace vyžaduje. A já přeci jsem pokroková, no ne? (Zainteresovaní by asi rádi prohodili něco o mé nesnášenlivosti vůči elektronickým knihám, ale nechme to být, Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-46630585145030565912009-10-20T13:25:00.000+02:002009-10-20T15:09:34.150+02:00Ondra Bezr o anketě Kniha mého srdceTento blog byl doposud především prostorem pro mé "osobní výlevy". Většinou se neuchyluji k tomu, abych zde uveřejňovala texty někoho jiného (případně odkazy na ně), ani když narazím na článek velmi zajímavý, který bych ráda šířila dál. Ale dnes nemůžu jinak.V médiích je v soušasné době diskutovaná národní anketa Kniha mého srdce. Anketa, nad jejíž existencí jsem se v minulosti zaradovala i Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-82323920264967791892009-10-11T20:08:00.000+02:002009-10-19T10:46:02.270+02:00Do A la Bonne Crepe v rue Grégoire de ToursV jednom z předešlých článků jsem se zmiňovala o vynikajícím průvodci do Paříže, který sestává z tipů zpravodaje Českého rozhlasu a milovníka dobrých věcí Jana Šmída. Pokud se v průvodci budete zajímat o kapitolu "Kde se najíst", dozvíte se také o existenci ulice GRÉGOIRE DE TOUR, o níž Honza Šmíd říká: "Nevybírám konkrétní restauraci, ale celou ulici. Musíte se tu zastavit. Přímo v srdci Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-37965043024601119262009-10-04T21:30:00.003+02:002009-10-18T11:29:39.941+02:00Milleme, Praha francouzskáTéměř každý návrat z dovolené s sebou přináší krutou srážku s realitou. Povinnosti, na které jsme vcelku snadno zapomněli při toulkách za poznáním, jsou zpět, a kolikrát v ještě větší - nakupené, míře.A nejen to. Návrat do známých krajů znamená hlavně návrat ke stereotypu. A velmi snadno se dostaví stesk. Stesk po pohodové atmosféře, stesk po konkrétních místech, lidech, podnicích...A když takhleGabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com18tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-17368508935385084072009-09-25T20:28:00.000+02:002009-09-26T17:50:52.674+02:00Dospělí si prý nehrajíBlíží se čas vánoční. Ano, jsem trochu v předstihu, dokonce větším, než bláznivé výlohy ještě bláznivějších obchodních domů, které začnou již každým týdnem rozsvicovat světýlka a vyhrávat vánoční koledy... Ale přesto: blíží se čas vánoční. A já se počínám setkávat s otázkou: "Co si přeješ pod stromeček?"Ať je ta otázka jakkoliv nežádoucím klišé, já ji zbožňuju. Proč? Protože jindy v roce mi není Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-74397969804407639622009-09-22T17:54:00.000+02:002009-09-25T13:14:26.623+02:00Kafe v Paříži? Na stojáka!(na fotografi: Espresso z kavárny Relais Odeon; Café au lait z La grisette)"Neinformovaný turista - špatný turista." Toť můj vlastní citát. Než vyrazíme na poznávací zájezd, dovolenou či jen cestu pro pobavení, je třeba zjistit spoustu informací. (Samozřejmě, ne zcela vždy. Odjakživa jsem obdivovala blázny - odvážlivce, kteří vzali batoh se spodním prádlem na ramena a stopem se vydali do neznámaGabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-55079007283606348852009-09-21T19:08:00.000+02:002009-09-23T17:02:04.464+02:00Ladurée, macaronový rájKdyž jsme společně s přítelem před cestou do Paříže sestavovali itinerář, co všechno musíme (a především chceme) na naší cestě podniknout, v harmonogramu nemohly chybět podniky, jež se chlubí věhlasnými francouzskými macarony... Díky přítelovu trpělivému studiu zahraničních webových stránek, potažmo blogu cukráře Davida Lebovitze, přibyly v průvodci vlastní výroby také tři pobočky podniku Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-64740639688875347392009-08-23T12:41:00.000+02:002009-10-17T22:02:16.326+02:00Do Paříže jedině se ŠmídemKterá holka nesní o Paříži?Francouzky byly vždy (alespoň v amerických filmech) prezentovány jako femme fatale, úspěšné ženy, které se nebojí vyrazit do společnosti ve výstředním kousku oděvu. Dámy každým coulem, jež se umějí nosit a klidně si pod triko nevezmou podprsenku.Snad každé díte mé generace vnímalo Paříž jako cosi nestoudného (bohémové, Absint, spousta prostitutek, síťované punčochy, Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-76952404526991614912009-07-25T23:26:00.000+02:002009-07-26T01:02:47.435+02:00Birlibán. Jaképak je to jméno?"Birlibán, Birlibán. Jaképak je to jméno? Uslyšíme snad pohádku o kouzelníkovi? Nebo o princi Birlibánovi? Anebo je to kouzelná průpovídka? Ale ne. Nebudeme čarovat."Těmito slovy začíná Eduard Petiška svou knihu o klukovi jménem Birlibán, se kterým prožijete spoustu neobyčejných příhod. A že se nebude čarovat? No, já bych si dovolila nesouhlasit.Totiž kouzlo, to je to příhodné slovo pro PetiškovaGabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-52251486079575435922009-07-22T08:17:00.000+02:002009-08-26T10:13:50.589+02:00Nesnesitelná radost bytíMůj bráška má pět let.To malé miminko, co jsem před léty spatřila prvně v porodnici a zamilovala se do něj, vyrostlo v blonďatého hyperaktivního kluka, který by svou energií předčil veškeré příbuzenstvo.Protože mi nebylo dáno, abych v jeho "slavné první půlkulatiny" byla s ním, zatelefonovala jsem mu."Pábinto, já jsem dostal k nalozeninám velitý tunely! Plo auta a vláčty, musíš se na ně pžijet Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-2771268087037584242009-07-15T10:55:00.000+02:002009-07-15T13:22:48.299+02:00Subjektivník opět v provozu13. 7. (no není to krásné datum?) byl opět uveden do provozu kulturně-publicistický deník Subjektivník. Zaplesalo mi srdíčko, jako bych se z dlouhé dovolenkové cesty vrátila domů.Když jsem přibližně prosinci roku 2006 napsala vydavateli - Radimu Pavlíkovi první e-mail, netušila jsem, jakým odrazovým můstkem bude. Odrazovým můstkem k čemu?Zanedlouho tomu budou tři roky, kdy jsem pro Subjektivník Gabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2681122226151818564.post-85902001284108946272009-07-09T09:48:00.000+02:002009-07-09T13:30:48.167+02:00Být tak baletkouVšichni máme přání. Přání nevyslovená a přání vyslovená. Je mezi nimi velký rozdíl.Ta vyslovená přání jsou totiž (alespoň u mne) splnitelná, ta nevyslovená, to jsou jen sny. Takové ty "kdybych měla Arabelin prsten, přála bych si..." Světový mír, aby celá moje rodina byla zdravá, abych nikdy nezestárla, přečíst všechny knihy na světě, mít velkou vilu, psa, bazén, džíp a hodinky s vodotryskem a takGabrahttp://www.blogger.com/profile/12744789150866597928noreply@blogger.com4